MALZEMELER :
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2
yumurta sarısı
1/4 limon suyu
2 çorba kasığı margarin
2 soğan
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
İncecik doğranmış soğanları 2
çorba kasığı margarinde pembeleşene kadar
kavurun. Soğanlar pembeleşince, unu
ilave ederek un sararana kadar
kavurun. Mercimekleri ayıklayıp tencereye
alin. 5 bardak su ve et suyu ile
tuz ilave ederek mercimekler yumuşayana
kadar pişirin. Çorbanızı ateşten
aldıktan sonra süzgeçten geçirin. Çorbayı
yeniden ağır ateş üzerine alin.
Diğer yanda yumurta sarılarını çırparak limon
suyu ile karıştırın. Tencereye
önce sütü daha sonra yumurta sarılarını azar
azar ve sürekli karıştırarak
ilave edin. Çorbayı bir tasım kaynatarak ateşten
alin. İsterseniz küçük bir
tavada çok az margarini eritip küp seklindeki
ekmekleri kıtırdasana dek
kavurduktan sonra çorbayla birlikte servis
yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder