24 Şubat 2014 Pazartesi

ÇEŞMİNİGAR ÇORBA

MALZEMELER :
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1/4 limon suyu
2 çorba kasığı margarin
2 soğan



HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :

İncecik doğranmış soğanları 2 çorba kasığı margarinde pembeleşene kadar
kavurun. Soğanlar pembeleşince, unu ilave ederek un sararana kadar
kavurun. Mercimekleri ayıklayıp tencereye alin. 5 bardak su ve et suyu ile
tuz ilave ederek mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Çorbanızı ateşten
aldıktan sonra süzgeçten geçirin. Çorbayı yeniden ağır ateş üzerine alin.
Diğer yanda yumurta sarılarını çırparak limon suyu ile karıştırın. Tencereye
önce sütü daha sonra yumurta sarılarını azar azar ve sürekli karıştırarak
ilave edin. Çorbayı bir tasım kaynatarak ateşten alin. İsterseniz küçük bir
tavada çok az margarini eritip küp seklindeki ekmekleri kıtırdasana dek
kavurduktan sonra çorbayla birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder