Kullanılacak malzemeler..
1/2 kg yoğurt
200 gr beyaz peynir
1 kg yufka
2 adet yumurta
1 su
bardağı sıvıyağ
Maydonoz
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Yoğurdu derin bir kaba koyup iyice eziyoruz.ÜZerine iki yumurta sıvıyağı
koyup karıştırıyoruz.Yufkayı masaya yayıp ÜZerine hazırlanan bu harçtan bir iki
kaşık koyup yayıyoruz.İkinci yufkayıda üzerine koyup yayıyoruz.Tekrar harç sürüp
diğer yufkalarıda böylece üst üste koyuyoruz.
Yufkayı dörde kesip kesilen
yufkaları iki kat olarak ayırıyoruz.Dörtte bir yufkanın geniş kısmına peynirli
içi koyup yanları içe kapamadan büzerek gül şekli veriyoruz.Fırın tepsisini
yağlayıp hazırladığımız gülleri tepsiye sıkışık olarak koyuyoruz.kalan sıvıyı
üzerlerine döküp susam
Çörekotu serpip orta hararetli fırında altını üstünü
pembe renkte pişirip sıcak servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder