21 Şubat 2014 Cuma

GÜL BÖREĞİ

Kullanılacak malzemeler..
1/2 kg yoğurt
200 gr beyaz peynir
1 kg yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Maydonoz
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Yoğurdu derin bir kaba koyup iyice eziyoruz.ÜZerine iki yumurta sıvıyağı koyup karıştırıyoruz.Yufkayı masaya yayıp ÜZerine hazırlanan bu harçtan bir iki kaşık koyup yayıyoruz.İkinci yufkayıda üzerine koyup yayıyoruz.Tekrar harç sürüp diğer yufkalarıda böylece üst üste koyuyoruz.
Yufkayı dörde kesip kesilen yufkaları iki kat olarak ayırıyoruz.Dörtte bir yufkanın geniş kısmına peynirli içi koyup yanları içe kapamadan büzerek gül şekli veriyoruz.Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığımız gülleri tepsiye sıkışık olarak koyuyoruz.kalan sıvıyı üzerlerine döküp susam
Çörekotu serpip orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişirip sıcak servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder