24 Şubat 2014 Pazartesi

YOĞURTLU PİRİNÇ ÇORBASI

MALZEMELER :
1 Su bardağı nohut
2 Su bardağı pirinç
8-10 Su bardağı et suyu
3 Su bardağı süzme yoğurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kasığı tereyağı
1 Çorba kasığı kuru nane
Tuz



HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
8-10 saat önce ıslattığınız nohudu haşlayın. Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı
et suyu ile haşlayın. Nohutları ilave edip pişirin. Yoğurdu tencereye alıp yumurta
ve tuz ilave ederek iyice çırpın. Kısık ateşte karıştırarak ılıtın. Kaynayan çorbadan
iki kepçe alıp yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltın. Tereyağını eritip
içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
NOT : Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte de ilave
edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder