MALZEMELER :
1 Su bardağı nohut
2 Su bardağı pirinç
8-10 Su bardağı et suyu
3 Su
bardağı süzme yoğurt
1 Adet yumurta
2 Çorba kasığı tereyağı
1 Çorba
kasığı kuru nane
Tuz
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
8-10 saat önce ıslattığınız nohudu
haşlayın. Pirinci yıkayıp 8-10 su bardağı
et suyu ile haşlayın. Nohutları
ilave edip pişirin. Yoğurdu tencereye alıp yumurta
ve tuz ilave ederek iyice
çırpın. Kısık ateşte karıştırarak ılıtın. Kaynayan çorbadan
iki kepçe alıp
yoğurda ilave edin ve karıştırarak tencereye boşaltın. Tereyağını
eritip
içine kuru naneyi ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak
servis yapın.
NOT
: Çorbaya nohut büyüklüğünde kesilmiş kuzu eti veya köfte
de ilave
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder