21 Şubat 2014 Cuma

TALAŞ BÖREĞİ

Kullanılacak malzemeler , #
  • 125 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
İÇİ İÇİN :
4-5 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
MAydonoz
500 gr kuşbaşı et
Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Tencereye bir kaşık yağ yemek soğanı gibi doğranmış soğan ve fındık büyüklüğündeki etleri koyuyoruz.Et bırakdığı suyu çekinceye kadar kavuruyoruz.Sulandırılmış salçayıda katıp iki kere karıştırıp bir buçuk – iki bardak su koyuyoruz.Orta hararetli ateş üzerinde etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kalan dört soğanın kabuklarını soyup salata soğanı gibi yarım halkalara doğruyoruz.Etlerin inmesine yakın bu soğanları koyup tencerenin kapağını kapatıp soğanların biraz yumuşamasını sağlıyoruz.Soğanlar ve etler yumuşayınca ateşten alıp maydonoz ve karabiberi serpiyoruz.Et pişerken unu hamur tepsisine
Eleyip limon suyu,tuz ve bir bardak ılık suyla orta yumuşaklıkta hamur yapıyoruz.Hamuru iyice özleştirerek on dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamuru yarım santim kalınlıkta daire şeklinde açıyoruz.YAğın 1/3 nü fırçayla her tarafa sürüyoruz.Sonra hamuru önce yukardan aşağı üçe tekrar sağdan sola üçe katlayıp
yine dinlendiriyoruz.Dinlenen hamuru tekrar dikdörtgen açıp kalan yağın hepsini koyup sürüyoruz.Yine üçe katlayıp yirmi dakika dinlendiriyoruz.Dördüncü defa hamuru yarım santim kalınlıkta açıp hamuru sekiz- onbeş cm lik dikdörtgenlere kesiyoruz.HEr dikdörtgene börek içini döküp hamurun tam ortasına içi koyup
HAmuru ensiz tarafından aşağıya doğru üçe katlıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisiine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.Orta hararetli fırında koyup altını üstünü pembe renkte pişiriyoruz.Fırından alıp çok soğumadan servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder