24 Şubat 2014 Pazartesi

KIYMALI BÖREK

MALZEMELER :
5 adet pazı yaprağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 adet yumurta
2,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 çay kaşığı soda karbonat
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Pazı, maydanoz ve dere otlarımızı iyice yıkayarak saplarından ayırıyoruz ve yapraklarını ince ince doğrayarak derin bir kabın içine koyuyoruz. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağımızı ekleyerek, yoğurur gibi elimizle ovarak, bir kenarda bırakıyoruz. Farklı bir kabın içine yumurtalarımızı kırıyoruz ve bir çatal kullanarak bir dakika çırpıyoruz üzerine yoğurt, sıvıyağı, tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı koyup yine bir iki dakika çırpıyoruz. Önce unu, sonra mısır ununu azar azar ilave ederek karıştırıyoruz bu karışım tamamlandıktan sonra pazılı yeşillikleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir fırın tepsisini yağlayarak  karışımı içine boşaltıyoruz, önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecede fırında yaklaşık 30-40 dakika süre ile üzeri kızarana

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder