MALZEMELER :
5 adet pazı yaprağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 adet
yumurta
2,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağı
1 çay kaşığı soda
karbonat
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Pazı, maydanoz ve dere otlarımızı iyice yıkayarak saplarından ayırıyoruz ve
yapraklarını ince ince doğrayarak derin bir kabın içine koyuyoruz. Üzerine tuz,
karabiber ve zeytinyağımızı ekleyerek, yoğurur gibi elimizle ovarak, bir kenarda
bırakıyoruz. Farklı bir kabın içine yumurtalarımızı kırıyoruz ve bir çatal
kullanarak bir dakika çırpıyoruz üzerine yoğurt, sıvıyağı, tuz ve 1 çay kaşığı
karbonatı koyup yine bir iki dakika çırpıyoruz. Önce unu, sonra mısır ununu azar
azar ilave ederek karıştırıyoruz bu karışım tamamlandıktan sonra pazılı
yeşillikleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir fırın tepsisini yağlayarak
karışımı içine boşaltıyoruz, önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecede fırında
yaklaşık 30-40 dakika süre ile üzeri kızarana
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder