24 Şubat 2014 Pazartesi

KARNABAHAR ÇORBASI

MALZEMELER :
1 Adet küçük karnıbahar
4-5 su bardağı su
1 su bardağı krema
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kasığı tereyağ
Tuzot
Pul biber
Yarim limon suyu



HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Karnı baharları yarım limon suyu ve tuzot katılmış suda haşlayıp süzün.
Çiçekleri küçük küçük doğrayın. Unu, yumurta sarısını, ve tuzu ekleyin. 5
su bardağı su karıştırın. Kıyılmış karnı baharları katıp karıştıra karıştara
pişirin. Kremayı ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alin. Tereyağını
kızdırıp pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis
yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder