24 Şubat 2014 Pazartesi

AY SONU BÖREĞİ

MALZEMELER :
5 su bardağı söke un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su
Yumuşatmak için:
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın.Unun ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 su bardağı yoğurt suyu ilave edin.Üzerine ve 1 çorba kaşığı eritilmiş olan tereyağını ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.İlk önce mayayı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Hamuru 6 adet bezeye bölün.Her bezeyi merdane ile açın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.Hamur bezelelerini aralarına eritilmiş tereyağı ve mısırözü yağını sürerek hamurları üst üste yerleştirin.Daha sonra tepsinin içindeki hamurları elinizle güzelce yayın.Daha sonra hamuru baklava dilimi büyük dilimlere kesin. Mayalanması için bir süre bekletin.Mayalandıktan sonra Önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında pişirin.Ay sonu böreğini yumuşatmak için 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin.Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağlı suyu dökün ve servis edin. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder