MALZEMELER :
5 su bardağı söke un
yarım paket yaş
maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt suyu
1 çorba kaşığı
tereyağı
sıvıyağ
alabildiği kadar ılık su
Yumuşatmak
için:
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Karıştırma kabına 5 su bardağı söke
unu alın.Unun ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın
üzerine 1 su bardağı yoğurt suyu ilave edin.Üzerine ve 1 çorba kaşığı eritilmiş
olan tereyağını ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.İlk önce mayayı
eritin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Hamuru 6 adet bezeye
bölün.Her bezeyi merdane ile açın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.Hamur bezelelerini aralarına eritilmiş
tereyağı ve mısırözü yağını sürerek hamurları üst üste yerleştirin.Daha sonra
tepsinin içindeki hamurları elinizle güzelce yayın.Daha sonra hamuru baklava
dilimi büyük dilimlere kesin. Mayalanması için bir süre bekletin.Mayalandıktan
sonra Önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında pişirin.Ay sonu böreğini
yumuşatmak için 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 su bardağı su ilave
edin.Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağlı suyu dökün ve servis
edin. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder