21 Şubat 2014 Cuma

SUCUKLU BÖREK

Kullanılacak malzemeler..
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 250 gr sucuk
  • 3-4 çay bardağı un
  • Tuz
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Yağı ,yoğurdu,tuzu,kabartma toznunu kaseye koyup iyice karıştırıp bu karışıma unuda katıp yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak hamur yapıyoruz.Hamuru beş- on dakika dinlendirdikten sonra hamur tezgahında kayık şekilde açıp sucukları enine enine yarım santim arayla hamurun ortasına diziyoruz.
İki ucu ortada birleştiriyoruz.Yağlanmış tepsiye hamurun üstü alta gelkecek şekilde koyup üstüne yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta hararetli fırında altını üstü pembe renkte pişiriyoruz.Fırından alıp biraz soğuttuktan sonra böreği sucuklar kesilmeyecek şekilde enine kesip servis tabağına diziyoruz.
Sıcakken ikram ediyoruz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder