Kullanılacak malzemeler..
3,5- çay bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet küçük soğan
1/2
paket kabartma tozu
1 kaşık margarin
1 çay bardağı yoğurt
250 gr
kıyma
1/2 demet maydonoz
Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Yoğurdu zeytinyağını,tuzu,karbonatı kaseye koyup iyice karıştırıyoruz.BU
karışıma unuda döküp yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur
yapıyoruz.HAmuru 5-10 dakika dinlendiriyoruz.Hamuru hamur tahtasında merdaneyle
bir buçuk,iki cm eninde oval şekilde açıyoruz.
Açılan hamurun ortasına içi
koyup iki ucu ortada iyice birleştiriyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine hamurun
üstü alta gelecek şekilde koyuyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta
hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartıyoruz.Fırından alınca biraz
soğutuyoruz.
Böreği bir-iki cm eninde kesip servis tabağına
diziyoruz.Sıcakken çayın yanında ikram ediyoruz..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder