21 Şubat 2014 Cuma

KIYMALI BÖREK

Kullanılacak malzemeler..
3,5- çay bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet küçük soğan
1/2 paket kabartma tozu
1 kaşık margarin
1 çay bardağı yoğurt
250 gr kıyma
1/2 demet maydonoz
Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Yoğurdu zeytinyağını,tuzu,karbonatı kaseye koyup iyice karıştırıyoruz.BU karışıma unuda döküp yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapıyoruz.HAmuru 5-10 dakika dinlendiriyoruz.Hamuru hamur tahtasında merdaneyle bir buçuk,iki cm eninde oval şekilde açıyoruz.
Açılan hamurun ortasına içi koyup iki ucu ortada iyice birleştiriyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine hamurun üstü alta gelecek şekilde koyuyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartıyoruz.Fırından alınca biraz soğutuyoruz.
Böreği bir-iki cm eninde kesip servis tabağına diziyoruz.Sıcakken çayın yanında ikram ediyoruz..
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder