21 Şubat 2014 Cuma

MUSKA BÖREĞİ

Kullanıılacak malzemeler..
  • 4 kaşık erimiş yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet yufka
İÇİ İÇİN :
  • 1/2 demet maydonoz
  • 250 gr beyaz peynir
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Derin kaseye yumurtaları kırıp üzerine sütü erimiş yağı koyup iyice karıştırıyoruz.Yufkaları geniş bir yere serip üzerine hazırladığımız yağı karışımı fırçayla sürüp diğer yufkayıda üzerine koyup tekrar karışımdan sürüyoruz.Böylece bütün yufkalar bitinceye kadar karışımdan sürerek
Üst üste koyuyoruz.Yufkaları on cm eninde,boyuna parçalaea kesip tekrar her parçayı ortadan ikiye ayırıp Her parçayı birer birer alıp bir ucuna peynirli börek içini koyup yufkanın bir ucunu için üzerini kapatacak şekilde katlayıp muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriyoruz.
HAzırladığımız üçgenleri yağlanmış tepsiye koyup üzerine tekrar karışımdan sürüp orta hararetli ateşte altını üstünü pembe renkte kızartıyoruz.Soğutmadan servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder