21 Şubat 2014 Cuma

KABAKLI BÖREK

Kullanılacak malzemeler..
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 2-3 dilim kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 1/2 kg yufka
  • 1/2 kg kabak
  • Dereotu
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Kabakları yıkayıp kazıyıp Rendenin iri gözünden geçiriyoruz.Biraz tuz serpip iyice ovuyoruz.Suyunun fazlasını biraz sıkarak alıyoruz.İçine üç adet yumurtayı,dereotunu,yoğurdu ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını katıp karıştırıyoruz.
Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı kenarlardan saracak şekilde yayıyoruz.Sütü yumurtayı erimiş yağı koyup yayıyoruz.ÜZerine hazırlanan içten koyup onuda yayıyoruz.Böylecxe iç ve yufka bitinceye kadar aynı işlemi uygulayıp Kenardan sarkan
yufkaları tepsinin züerine kapatıyoruz.Yağlı sütlü harç kaldıysa onuda en üst yufkanın üzerine sürüp Bununda üzerine ayırdığımız kaşar peyniri rendesini serpip ısıtılmış orta hararetli fırına koyup altını ve üstünü pembe renkte pişiriyoruz.
Kesip sıcak servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder