MALZEMELER :
2 lt. (8 bardak) balık suyu
1 orta boy soğan
1 küçük boy havuç
1
küçük boy kereviz
1 orta boy patates
1 yemek kasığı tuz
1 kahve fincanı
pirinç
Terbiyesi: 2 yemek kasığı un
2 adet yumurta sarısı
½ kahve
fincanı limon suyu
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Sebzeleri ayıklayıp nohut büyüklüğünde
doğrayın. Yıkanmış pirinçle beraber üzerini geçecek kadar suyla ateşe
koyun. Sebzeler ve pirinç yumuşadığı zaman balık suyu ve tuz katin. Bir kapta
un, yumurta sarısı, limon suyu, ½ bardak suyu bir telle çırpın. Kaynamakta olan
çorbaya karıştırın, 1-2 dakika sonra ateşten indirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder