24 Şubat 2014 Pazartesi

SEBZELİ BALIK ÇORBASI

MALZEMELER :
2 lt. (8 bardak) balık suyu
1 orta boy soğan
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 orta boy patates
1 yemek kasığı tuz
1 kahve fincanı pirinç
Terbiyesi: 2 yemek kasığı un
2 adet yumurta sarısı
½ kahve fincanı limon suyu

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Sebzeleri ayıklayıp nohut büyüklüğünde doğrayın. Yıkanmış pirinçle beraber üzerini geçecek kadar suyla ateşe koyun. Sebzeler ve pirinç yumuşadığı zaman balık suyu ve tuz katin. Bir kapta un, yumurta sarısı, limon suyu, ½ bardak suyu bir telle çırpın. Kaynamakta olan çorbaya karıştırın, 1-2 dakika sonra ateşten indirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder