Paça Malzemesi
:
4 Su Bardağı Su
4 Kuzu Paça(Keçi paçası olursa daha
lezzetli olur)
Tuz
Terbiye Malzemesi
:
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
1 Limon
Suyu
2 Yumurta
6 Diş Sarmısak
6 Çorba Kaşığı Sirke
Hazırlanış Şekli :
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş
paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat
pişirin.
Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun.
Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım
kaynadıktan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir
kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek
servis yapın.
Not :
Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini
engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli
olur. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder