24 Şubat 2014 Pazartesi

PAÇA ÇORBASI

Paça Malzemesi :
4 Su Bardağı Su
4 Kuzu Paça(Keçi paçası olursa daha lezzetli olur)
Tuz
Terbiye Malzemesi :
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
1 Limon Suyu
2 Yumurta
6 Diş Sarmısak
6 Çorba Kaşığı Sirke

Hazırlanış Şekli :
Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.
Başka bir tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun. Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra karışımı paçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın.
Not : Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz. Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder