1 Nisan 2014 Salı

KARAKIZ KÖFTE


1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
2 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ORTA BOY SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

YAPIMI:

BULGURU SUYLA KAYNAT.ÜSTÜNE SOĞANI RENDELE.ŞİŞSİN.ŞİŞİNCE YUMURTA,TUZ VE UNU KATIP YOĞUR.MİSKET GİBİ YUVARLA ORTASINI ÇUKURLAŞTIR..KAYNAR TUZLU SUDA 5-10 DK.HAŞLA.HAŞLAMA SUYUNDAN 1 SU BARDAĞI AYIR.SERVİS TABAĞINA AL.SALÇAYI 1 KAŞIK YAĞDA PİŞİR.HAŞLAMA SUYUNU KAT.İSTEDİĞİN BAHARATLARI EKLEYEREK SICAK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder