2 Nisan 2014 Çarşamba

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

1 KG KÖRPE KIRMIZI PANCAR
3 DİŞ SARIMSAK
1 SU BARDAĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI TOZŞEKER
1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ

YAPIMI:

PANCARLARIN YEŞİL YAPRAKLARINI KESİN.BU YAPRAKLARI İYİCE YIKAYIP HAŞLADIKDAN SONRA ,ÇEŞİTLİ YEMEK YAPILABİLECEK MALZEME OLARAK SAKLAYABİLİRSİNİZ.PANCAR KÖKLERİNİM TOĞRAKLARINI TEMİZLEDİKDEN SONRA BOL SU İLE İYİCE YIKAYIN.TURŞUYU KURACAĞINIZ KAVANOZUN ALDIĞI KADAR SUYLA HAŞLAYIN.HAŞLANAN PANCARLARI DAHA SICAKKEN SUDAN ÇIKARIP KABUKLARINI ÇOK İNCE DOĞRAYIN.PANCARLARI BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE 3-4 VEYA 6 BÖLEREK KAVANOZA YERLEŞTİRİN.

KABUKLARINI SOYDUĞUNUZ SARIMSAKLARI TUZLA İYİCE DÖVÜN.PANCARALARI HAŞLADIĞINIZ SUYUN İÇİNE 1 ÇAY  BARDAĞI SİRKEYLE BİRLİKDE ATIN VE TUZUN ERİTİN.1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER EKLEYEREK KAVANOZUN AĞZINI SIKICA KAPATIN.ODA SICAKLIĞINDA TURŞUNUZU BİR HAFTA SONRA KULLANABİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder