2 Nisan 2014 Çarşamba

RUS SALATASI


7-8 ADET KÜÇÜK HAVUÇ(KAZINMIŞ)
2 ORTA BOY PATATES(KABUĞU SOYULMUŞ)
1 KUTU BEZELYE (KONSERVESİ)
200 GR KORNİŞON TURŞU
1/5 SU BARDAĞI YOĞURT
3-4 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
TUZ

YAPIMI:

ÖNCELİKLE HAVUÇ VE PATATESİ MİNİK  KÜP KÜP ŞEKLİNDE DOĞRAYALIM VE SUDA YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYALIM.DAHA SONRA SUYUNU SÜZELİM.SALATA TABAĞINA ALALIM.BEZELYELERİN SUYUNU SÜZÜP  EKLEYELİM.TURŞULARIDA KÜP ÜP DOĞRAYIP KATALIM.BAŞKA BİR KAPDA YOĞURT İLE MAYONZEZİ KARIŞTIRALIM.TUZUNU AYARLAYARAK KARIŞTIRALIM.SALATAYA YOĞURTLU MAYONEZİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM.ARZUYA GÖRE KETÇAPLA SÜSLEYELİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder