2 Nisan 2014 Çarşamba

DİLBER DUDAĞI

 

2 ADET YUMURTA
3 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET MARGARİN
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 KG YAKIN UN
250 GR CEVİZ
SOSU İÇİN:
2/5 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 LİMON SUYU
2/5 BARDAK SU

YAPIMI:

BİR PAKET MARGARİNİ ERİTİP SUYUNU ÇEKMESİN SAĞLA.UNU HAVUZ GİBİ AÇARAK İÇİNE ZEYTİNYAĞI,MARGARİN,YUMURTA,YOĞURT VE KARBONATI KAT.HAMUR HALİNE GETİR.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLANA KADAR YOĞUR.DAHA SONRA HAMURU ÜÇE BÖLÜP MERDANE İLE AÇ.DÖVDÜĞÜMÜZ CEVİZLERİ HAMURUN YAYIP RULO YAPARAK AÇ.BARDAKLA DAİRE ŞEKLİNDE KES.KESTİĞİNİZ PARÇALARIN İKİ UCUNU BİRLEŞTİR.YAĞLANMAMIŞ TEPSİYE DİZİP FIRINA VER.ÇIKARTIĞINIZDA ÜZERİNE ŞERBET DÖKELİM.
 ŞERBET İÇİN:
2/5 SU BARDAĞI ŞEKERİ VE ÜZERİNİ BİR PARMAK GEÇECEK ŞEKİLDE SUYLA KAYNAT.LİMONU SIK.DAHA SONRA DİLBER DUDAĞININ ÜZERİNE DÖK.TATLI SICAK ŞERBET SOĞUK OLACAK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder