1 Nisan 2014 Salı

ELMA PÜRELİ KEK

  • ELMA PÜRELİ KEK
  • MALZEMELER:
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı erimiş margarin
  • 1,5 su bardağı elma püresi (rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı dövülmüş karanfil
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • YAPILIŞI:
  • 1- 25 cm. çapında tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
  • 2- Un, kakao, tuz, tarçın, karanfil, yenibahar, kabartma tozu karıştırılıp elenir. İçine, çekilmiş fındık veya ceviz içi, üzüm konur.
  • 3- Büyük bir kasede yağla şeker karıştırılır. Yumurtalar birer birer konur.
  • 4- Un karışımı, elma püresi ilave edilerek karıştırılır. Kalıba boşaltılır.
  • 5- Orta ısılı fırında 40- 45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder