1 Nisan 2014 Salı

HAŞHAŞLI TATLI POĞACA

 

Mohnschnecken  ( Hashasli tatli Pogacalar )

Malzemeler :


500 ml süt


1 cay bardagi sivi yag


1 cay bardagi   tozseker
bir fiske tuz
bir tane yas maya ( 42 gr )
bir kilo un
600 gr islanmis hashas ( yada hazir mohnfix )
üzerine yumurta sarisi

arasina sürmek icin eritilmis 100gr tere yagi ve üc yemek kasigi sivi yag
Glasuru icin :




yarim cay bardagi kaynatilmis süt

 250 gr pudra sekeri





Yapilisi :




Hamur malzemelerini bir güzel yogurup sekiz bezeye bölüp dinlendirin,sonra bu bezeleri resimdeki gibi acip aralarina yag sürüp üst üste diziniz.üst üste dizilmis bezeleri ikiser sekilde alip merdaneyle bir güzel aciniz ve icine hashas sürüp rulo yapiniz,.yaptiginiz rulolari resimdeki gibi sekiller verip üzerine yumurta sarisi sürüp 180 dereceli firinda 40 dakika pisiriniz.istege göre üzerine benim yaptigim gibi seker glasuru sürebilirsiniz.yapilisi bir paket pudra sekerine yarim cay bardagi kaynamis sütü döküp karistiriyoruz ve istenilen pogacalarin üzerine  sürüyoruz-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder