1 Nisan 2014 Salı

MARMORKUCHEN

Marmorkuchen


Malzemeler :


4 yumurta
250 gr seker
1 su bardagi ilik su
250 gr Margarin
1 paket vanilya sekeri
bir fiske tuz
rendelenmis limon veya portakal kabugu yada hazir aromalardan
1 paket kabartma tozu
1 cay bardagi süt
3 su bardagi dolusu un





Kakaolu hamura eksradan katacagimiz malzemeler :

3 yemek kasigi kakao
yarim cay bardagi sicak su



Üzerine :

Benmari usulü eritilmis cikolata ve beyaz cikolata kiriklari





Yapilisi :


Yumurta ile sekeri bes dakika mikserle cirpalim.Sonra sicak suyu ilave edip bir bes dakika daha  cirpalim.Sonra sirasi ile diger malzemeleri katip tekrardan cirpalim.Cirptigimiz hamuru ikiye bölelim ve digerine kakao ve sicak su katip tekrardan cirpalim.Yaglanmis kalibimiza önce sade kek hamurundan dökelim.Sonrada üzerine kakaolu hamurdan döküp spatula ile hafiften kek hamurunu alt üst olarak cevirelim.Kekimizi 175 dereceli firinda yaklasik bir saat kadar pisirelim.Ocaklarin isisi farkli oldugundan lütfen bir bicak yardimi ile kekin pisip pismedigini kontrol etmeden cikarmayalim.Pisen kekimizi sogumaya birakalim.2 paket toplam 200 gr olan bitter veya sütlü cikolatayi benmari usulü eritip soguyan kekimizin üzerine güzelce dökelim.Cikolatasi tam kurumadan beyaz cikolata kiriklarida serpistirip kekimizin cikolatasinin iyice kurumasini bekleyelim.Sonrada dilimleyip servis yapalim


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder