MALZEME:
2 SU BARDAĞI UN
250 GR RENDELENMİŞ KAŞAR
160 GR MARGARİN
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ BİBER
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
ÇÖREK VEYA SUSAM
YAPIMI:
UNU HAMUR YOĞURMA KABINA AL.ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇ.RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR,MARGARİN,TUZ,PUDRA ŞKERİ VE BİBERİ EKLEYEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURU YOĞUR.HAMURDAN PARÇALAR KOPAR.ÇUBUK ŞEKLİ VEREREK SAÇ ÖRGÜSÜ GİBİ YAP. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI ÇÖREK OTU VEYA SUSAM SÜR.ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİRİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder