2 Nisan 2014 Çarşamba

LAHANALI,TAVUKLU JULYEN ÇORBA

3-4 ADET JULYEN DOĞRANMIŞ KÜÇÜK HAVUÇ
YARIM LAHANA JULYEN DOĞRANMIŞ
3-4 PARÇA JULYEN DOĞRANMIŞ TAVUK
1-2 ADET JULYEN DOĞRANMIŞ SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI SANAYAĞI VEYA TEREYAĞ
4-5 ADET KIRMIZI PANCAR SOYULMUŞ
2 ADET ORTA BOY PATATES KÜP KÜP DOĞRANMIŞ
2 ADET DOĞRANMIŞ KIRMIZI BİBER
ACI BİBER KÜÇÜK
KIRMIZI BİBER,KARABİBER,KÖRİ

TENCEREYE SUYU KOYUP KAYANMAYA BAŞLAYINCA KIRMZI PANCARLARI KATIP 10 DK SONRA TAVUK ETLERİNİ EKLİYORUZ.ETLERİN PİŞMESİNİ BEKLİYORUZ.DAHA SONRA TÜM SEBZELERİMİZİ KATIYORUZ ACI BİBERİ KATIP BİRAZ BEKLETİP ÇIKARIYORUZ..DELİKLİ KEPÇE İLE PANCARLARI ÇIKARIP RENDELEYEREK TEKRAR İÇİNE KATIYORUZ.PİŞMESİNE YAKIN.BİRAZ ET SUYUNDAN KEPÇEYLE ALIYORUZ.SALÇAYI KATIP KARIŞTIRARAK ÇORBAYA EKLİYORUZ.BU ÇORBAYA İSTER YAĞ YAKIN İSTERSENİZ KATMAYABİLİRSİNİZ.TUZUNU VE BAHARATLARINI EKLEYİP KAPATIYORUZ.SICAK SERVİS YAPIYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder