MALZEMELER:
500 GR UN
1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA SÜT VEYA SU
3 ÇAY KAŞIĞI KURU MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI VEYA SIVIYAĞ
ÜST MALZEMELERİ:
MANTAR
SİVRİ BİBER
ZEYTİN
DOMATES
SUCUK
KAŞAR RENDESİ
2-3 KAŞIK TEREYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI + 1 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP SULANDIRILACAK
YAPIMI:
UNUN ORTASINA ŞEKER,MAYA SU YADA SÜTÜ KATIP YOĞURMAYA BAŞLAYIN.HEMEN TUZ VE YAĞI DA İLAVE EDİP YUMUŞAK BİR HAMUR YAPIN.HAMURU 10-15 DK.DİNLENDİR.BU ARADA ÜST MALZEMLERİ HAZIRLAYIN.İSTEĞE GÖRE İSTENİLEN İNCELİKLE HEPSİ DİLİMLENİR.HAMURU ÇOK İNCE OLMAMAK KAYDIYA AÇIP TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR.ÜZERİNE SIRASIYLA MANTAR,BİBER,ZEYTİN,SUCUK,DOMATES,İSTENİRSE RENDE DE YAPILABİLİR.AMA KÜP KÜP DOĞRANMASI DAHA İYİ BÜTÜN MALZELMELER YERLEŞTİRİLDİKDEN SONRA DOMATES SLÇASI VE VE KEPÇAP SULANDIRILARAK MALZEMELERİN ÜSTÜNE GEZDİRİLİR.EN ÜSTE TREYAĞ KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE SERPİŞTRİLİR.ÖNCEDE ISITILMIŞ FIRINDA 20 DK.PİŞİRİLİR.ÇIKMASINA 10 DK.KALA RENDE KAŞAR SERPİLİP KAŞARIN KIZARMASI BEKLENİR.DAHA SONRA KESİLEREK SERVİS YAPILIR.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder