1/2 KG PAZI
1/2 ÇAY BARDAĞI YAĞ
2ÇORBA KAŞIĞI UN
1/2 SU BARDAĞI YOĞURT
2 ÇORBA KAŞIĞI MAYONEZ
4 DİŞ SARIMSAK
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
TUZ
YAPIMI:
YAPRAKLARI YIKA SULUCA ALARAK KENDİ SUYU İLE YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLA.SUYUNU SÜZ.YAPRAKLARI İNCECİK DOĞRA.TAVAYA YAĞIN YARISINI KOYARAK UNU EKLEYEREK PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVUR.HAŞLANAN PAZI YAPRAKLARINI İLAVE EDEREK PİŞİR.ATEŞDEN AL SOĞUSUN.SARIMSAKLARI EZEREK YOĞURDA KAT.PAZILARIN ÜSTÜNE DÖK.KALAN YAĞI TAVAYA KOYARAK BİBERİ ATARAK ATEŞDEN AL.YOĞURDU SÜSLE.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder